dimarts, 26 de novembre del 2013

Bauzá a "La Sexta Noche", un Mentider Compulsiu

L'entrevista i posterior roda de preguntes mantinguda aquest passat dissabte a La Sexta Noche per part del President del Govern de les Illes Balears fou una mostra més de la mediocritat dels entrevistadors televisius espanyols, fins i tot a una cadena com La Sexta que sovint treu pit de no estar sotmesa a cap partit polític. 
 L'entrevista
Durant la primera part de la seva intervenció, el president Illenc feu us de la llibreta d'ordres de Madrid i com no podia ser d'altra forma anà repetint els seus dogmes un rere l'altre:

  • Mesclà el fracàs escolar amb la Immersió lingüística, cosa que no té cap sentit ja que el Principat de Catalunya, a on també hi existeix la immersió lingüísitca, es troba molt lluny de la situació Illenca i queda situat per davant d'altres comunitats com Madrid, Aragó o les dues Castelles a on no s'empra aquest sistema d'immersió. A més no aclarí el perquè segons ell, el TIL contribuirà a reduir aquest fracas escolar.
  • A més de repetir una i altra vegada que la vaga va ser política, s'atreví a dir que la majoria dels pares que acudiren a la manifestació estaven manipulats pels sindicats i associacions educatives: STEI, CCOO, FAPA...
  • En la seva creuada per defenestrar tot el sistema públic, digué que la vaga tan sols fou un problema als centres públics, quan alguns dies aquests centres concertats secundaren la vaga en percentatges que superaven el 40%.
  • Qualificà a l'oposició d'extremista pel fet d'haver dit que derogarien el TIL si guanyaven les eleccions. Així doncs pel que sembla tothom qui no pensa com el president és qualificat com a "Extremista radical".
Les preguntes dels periodistes

Eduardo Inda (El Mundo):
  1. Fa comptes mantenir el TIL: A aquesta pregunta el José Ramón Bauçà digué que ells ho portaven al seu programa i que el seu objectiu era cumplir-ho. FALS El PP es va treure aquest decret de la mànega després de que durant dos anys oferint la seva famosa "libertad de elección de lengua"  els pares i mares de les Illes escollissin de forma aclaparadora com a llengua per a l'educació dels seus fills el català. Amb el TIL anularen tota possibilitat per part de les families d'escollir llengua i imposaren aquest decret que no agrada a ningú més que al PP.
  2. El periodista diu que el 75% dels mestres de les illes són nacionalistes extrems: El president no ho nega i diu que llevarà la política i l'adoctrinament de les aules.
Jesus Maraña:
  1. En primer terme el periodista li manifestà que creia que estava faltant al respecte als pares i professors i tot seguit li demana si creu que els batlles del PP que estan en contra del TIL també són nacionalistes: El president torna a ficar mà a la llibreta de dogmes i s'embolicà sense acabar contestant a la pregunta de l'entrevistador i dient que la informació de les organitzacions convocants era falsa i que havien manipulat a la gent.
Durant la resta de preguntes, José Ramón Bauçà continua mentint de forma gairebé compulsiva, aquestes foren algunes de les seves "perles":
  • "L'assemblea de docents en cap moment no va voler negociar, nosaltres estavem oberts a la negociació però ells no".
  • "TOT el que està dient l'oposició és fals" tot sense excepció.
  • "He intentat consensuar el TIL amb l'oposició"... sense paraules.
Tot seguit podeu veure el vídeo del programa, en primer terme hi trobareu l'entrevista i després la roda de preguntes. Com podreu comprovar també es feren preguntes de caire estatal al president que hem optat per obviar.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada